Vertrekdata
Verblijfsduur
4 dagen
Groep
Max. 26
v.a. € 1595 p.p.

Noorderlichtweekend Lapland

Noorderlichtman Ruben Weytjens haalt jou en de medereizigers op van de luchthaven en brengt je naar ‘zijn’ Luosto, een compact plaatsje nabij het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Na een warme lunch en het inchecken in het hotel, gaan we direct wandelen door de omgeving van Luosto, om alvast de beste noorderlichtlocaties voor de aankomende avond te verkennen. Je dineert vanavond in het Blokhutrestaurant. Op dag 2 ga je sneeuwscooteren en tegen de avond staat er een onvergetelijk avondavontuur te wachten op de rendierboerderij van de familie Jaakkola, die jou welkom heet om te komen dineren in de Finse kota en aansluitend met de rendieren en een slee op een verlaten bevroren moeras te jagen op het noorderlicht. En op de 3de dag beleef je een tocht met de husky’s en gaan we uiteraard weer noorderlichtjagen. Maandagmiddag land je weer op Schiphol. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Ruben een noorderlichtbriefing en hij neemt je mee naar de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.

Arctische belevenissen tijdens deze reis

Tijdens deze 4-daagse reis beleef je de volgende activiteiten:

Vertrekdata

Dit Noorderlichtweekend wordt georganiseerd op de volgende vertrekdatum:

Accomodaties

Tijdens deze reis verblijf je in een hotelkamer in Lapland Hotels Luostotunturi:

Hotel Luostotunturi Standard room

We are

Arcticans

Maximale dromen, maar minimale zorgen. Met tientallen jaren ervaringen met de werklaarzen aan in de Arctic zetten we samen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel jouw dromen om in de meest verantwoordelijke belevenissen. Dat zijn we plichtig naar jou, de Arctische natuur en onze lokale friends. Droom en reis je met ons mee? Want samen zijn we de Arcticans.

Praktische informatie

Inbegrepen


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/roderikpeeters.com/public_html/wp-content/themes/arcticans-theme/template-parts/single-tour/faq.php on line 84

Waarom kies je voor de Arcticans?

De Arcticans reizen zijn het neusje van de zalm onder de reizen in Lapland. Een resultaat van een jarenlange samenwerking met onze lokale “Arcticans Friends”, die onze reizen gebruiken om nieuwe belevenissen te ontwikkelen. Jij bent dus eigenlijk een pionier en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van lokale ondernemers in de Arctische gebieden.

Waarom boek je bij Voigt Travel?

Waar Arcticans zich richt op de design en begeleiding van de reizen, is Voigt Travel de facilitator van het gehele pakket. Voigt Travel is een betrouwbare tour operator, en draagt daarom zorg voor de volledige afhandeling van deze reizen. Nadat u een optie op een reis heeft genomen, zullen wij jouw gegevens delen met Voigt Travel. Er zal vervolgens contact met u worden opgenomen om de reis nog eens rustig door te nemen, alvorens u kunt besluiten definitief te boeken.

Veelgestelde vragen bij deze reis

Hoe zijn de noorderlichtjachten in Luosto georganiseerd?

Tijdens deze reis ben je altijd omringd door andere noorderlichtjagers én onze Arcticans Guide. Deze gids zal een dagelijkse briefing verzorgen over de noorderlichtsituatie en – indien de situatie gunstig is – er op uit trekken. De locaties om op het noorderlicht te jagen zijn normaal gesproken op loopafstand van je verblijf. Deze noorderlichtjachten zijn volledig vrijblijvend en op eigen risico.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Iedereen moet in goede conditie zijn om aan alle activiteiten deel te nemen en om verschillende afstanden gemakkelijk al wandelend te kunnen overbruggen.

Hoe groot is de groep in deze reis?

De groepsgrootte kan variëren van minimaal 14 tot maximaal 26 personen.

Hoe zijn de activiteiten georganiseerd?

We verplaatsen ons met een moderne transferbus van luchthaven Rovaniemi, via Santa Claus Village, naar Luosto.  Je wordt ook per transferbus naar Jaakkola reindeerfarm gebracht voor het diner en de speciale noorderlichtjacht.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Aan boord van Transavia mag je max. 20 kg ruimbagage per persoon meenemen welke verdeeld mag worden over max. 5 bagagestukken en 1 stuk handbagage per persoon van  max. 10 kg en max. afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.

Bevestigd Voigt Travel mijn reis?

Nadat we jouw optie formulier bij Voigt Travel hebben doorgegeven, zal Voigt Travel contact met je opnemen om de boeking af te ronden. Van Voigt Travel ontvang je de bevestiging, factuur en reisinformatie. Ook in het geval van calamiteiten en verzekeringen is Voigt Travel de verantwoordelijke organisatie.

Is de vlucht rechtstreeks?

Bij deze reis vlieg je middels een rechtstreekse vlucht in ca. 3 uur van Amsterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland.

Krijg ik ook fotografie ondersteuning?

De gids (en vaak ook de medereizigers) kan jou assisteren bij fotografie. Dit is echter afhankelijk van de type camera. We adviseren je om je camera goed te leren kennen vóórdat je afreist.

Hoe ziet de groep er uit qua samenstelling?

De Arcticans reizen zijn geschikt voor 16+. Allemaal met een ander achtergrond. De Arcticans hebben wel een sterk gemeenschappelijk reisdoel: zich te laten verwonderen door de ongepolijste Arctische natuur.